2021-06-21 08:12:20• hírek • Bede Emőke

Egy nem sokkal korábban elkövetett nemi erőszak miatt hatósági felügyelett alatt állt a kettős gyilkossági ügy gyanúsítottja

A tartolci kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsított M. Ioan Daniel nem először fog farkasszemet nézni a törvénnyel, ugyanis egy nem sokkal korábban elkövetett nemi erőszak miatt jelen pillanatban is eljárás folyik ellene.

Az igazságügyi minisztérium bírósági ügyeket figyelő honlapja szerint az Avasfelsőfalui Bíróságon május 28-án iktatták annak a bűntetőjogi eljárásnak a dossziéját, melyet egy M. Ioan Daniel által elkövetett nemi erőszak ügyében indított a vádhatóság. Az említett forrás szerint az ügyben eljáró bíróság június 2-án úgy döntött, hogy a per lezajlásának idejére a kényszerintézkedések közül az előzetesnél jelentősen enyhébbnek számító hatási felügyeletet választja, azaz a férfi további intézkedésig szabad lábra kerülhet. A döntés kihirdetésekor külön felhívták rá a figyelmét, hogy újabb törvénysértés esetén a hatósági felügyeletet azonnal előzetes letartóztatásra cserélhetik, ám úgy tűnik, ez sem tudta eltántorítani az agresszivitásáról ismert férfit attól, hogy a bűnelkövetés egyik legsötétebb útjára lépjen.


Az áldozatokra gyújtotta volna a házat is


Az ügyészség hétvégi tájékoztatása szerint az ittas állapotban lévő, 42 éves férfi június 17-én, a késő esti órákban épp hazafelé tartott a település központjában található üzletből, viszont út közben úgy döntött, hogy inkább behatol a 88 éves R. G. és annak felesége, a 76 éves R. M. otthonába. A gyanúsított a konyhából magához vett két kést, majd a földszinten várakozott, mígnem az idős házaspár a hálószobában lassan nyugovóra tért.


A rájuk leselkedő veszélyről mit sem sejtő öregek lefeküdtek, majd elalvás előtt még tévéztek és beszélgettek egy kicsit. A támadó ekkor rájuk rontott, és előbb a 88 éves férfit, majd 76 éves nejét is megszúrta, olyan erősen vérző nyaki sérülést okozva ezzel nekik, hogy mindketten belehaltak a támadásba. Hogy a gyilkosság nyomait eltűntesse, a házat is megpróbálta rágyújtani áldozataira: megnyitotta a gázpalack és a gáztűzhely csapjait is, majd az egyik szék karján található ruhadarabot begyújtotta. Ezt követően, mint aki jól végezte dolgát, kulcsra zárta a bejárati ajtót, majd távozott a helyszínről. Pechére a terve nem váltotta be a hozzá fűzött reményt, a hidegvérrel elkövetett gyilkosság áldozatait rövid időn belül megtalálták, s maga a gyanúsított is szinte azonnal rendőrkézre került.


A bíróság ez alkalommal teketóriázás nélkül elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: